Sluiten
Offerte aanvragen Prijsindicatie aanvragen

Douglas overkapping

Douglas houten overkapping

Wil jij een douglas overkapping aan huis? Wij zijn makers van exclusieve buitenverblijven en maken jou graag blij met een mooie overkapping met schuur! Wij denken graag met jou mee en zorgen voor een douglas overkapping die helemaal naar wens is, zodat jij er snel van kunt genieten! Door het gebruik van douglas hout krijgt jouw overkapping een robuust karakter, waardoor het een echte eyecatcher wordt. Dat effect wordt versterkt door het materiaal te combineren met staal, glas of kleur. Laat je inspireren en laat jouw douglas overkapping ontwerpen door onze specialisten!

Alleen het beste

Wij maken jouw houten douglas overkapping op maat van de (aller)beste kwaliteit. Douglas hout is een van de sterkste houtsoorten van Europa. Dat zorgt voor een sterke basisconstructie voor de buitenverblijven waar jij nog jarenlang van kan genieten! Het hout is makkelijk aan te passen in verschillende kleuren, jij kunt er helemaal je eigen draai aan geven! Je kunt kiezen uit antraciet gespoten hout, bruin, lichtgrijs, wit en groen geïmpregneerd hout. De kleur zorgt voor een exclusieve uitstraling. Door de ruime keuze past er altijd wel iets bij de stijl van jouw tuin!

Maak een persoonlijke afspraak om je dromen waar te maken!

Royaal genieten

Bouwpakketten douglas overkapping

Wij hebben verschillende bouwpakketten die een douglas overkapping aan huis plaatsen wel héél eenvoudig maken. Door deze te bekijken kun je inspiratie opdoen van hoe jouw douglas overkapping er uiteindelijk uit gaat zien! Naast de standaard bouwpakketten van een kant en klare overkapping kun je er ook voor kiezen om er zelf nog extra elementen aan toe te voegen. Hierbij heb je de keuze uit een plat dak, zadeldak of kapschuur. Door de toevoeging van de elementen zorg jij ervoor dat de douglas overkapping met glas laten plaatsen uniek en helemaal naar jouw wens is! Naast de keuze voor verschillende daken kun je ook zelf de afmetingen, de kleur, ramen en deuren of glazen schuifwanden toevoegen.

Vergunningscheck

Bij de bouw van een buitenverblijf komen er natuurlijk meerdere zaken kijken. Voor de bouw is het verstandig om een vergunningscheck te doen. Hiermee voorkom je problemen of teleurstelling. Er zijn heel wat regels die verbonden zijn aan het bouwen van een vrijstaande overkapping douglas of aanbouw. Lees daarom snel meer over vergunningsvrij bouwen van een bijbehorend bouwwerk via de Rijksoverheid. Je kunt hiervoor ook snel de vergunningscheck doen via het Omgevingsloket.

De natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van een douglas overkapping

Een douglas overkapping belichaamt het belang van duurzaamheid. Het hout van de douglasspar staat bekend om zijn natuurlijke weerstand tegen weer en wind, waardoor het zonder behandeling jarenlang meegaat. Dit maakt een douglas overkapping een milieuvriendelijke keuze, vrij van schadelijke chemicaliën die vaak gebruikt worden bij andere behandelingen.

Door te kiezen voor een douglas overkapping, investeer je in een tijdloos stukje natuur. Na verloop van tijd ontwikkelt het hout een prachtig zilvergrijs patina, wat de charme en aantrekkingskracht van de douglas overkapping verder vergroot.

Persoonlijk advies nodig?

Plan gerust een vrijblijvende afspraak in. Samen kijken we naar een passende buitenverblijf. Helemaal afgestemd op jouw wensen. Om jarenlang van te genieten met familie, te ontspannen met vrienden of als oase van rust. Maar altijd: om te leven.

Waarom Royaal Buiten?

Wij van Royaal Buiten zijn de makers van buitenverblijven van hout. Daarnaast zijn al onze producten gecertificeerd en van duurzaam douglas hout gemaakt. Douglas hout kent verschillende voordelen:

  • Douglas hout heeft een erg warme, luxe en robuuste uitstraling. Hierdoor is het tijdloos en stijlvol!
  • Douglas hout is een erg duurzame houtsoort. Het hout is erg stevig waardoor de basisconstructie erg stevig is.
  • Door deze stevigheid is het onderhoud aan jouw douglas overkapping maken minimaal. Douglas hout heeft standaard een levensduur van zo’n 15 jaar. Dit is te verdubbelen door onderhoud elke twee jaar.
  • Als de kleur niet helemaal jouw smaak is, kun je de houten overkapping makkelijk over schilderen in jouw gewenste kleur. Hiervoor kun je het makkelijk bijwerken met beits of olie. Bekijk onze onderhoudsproducten!

Douglas hout krimpt of zet uit bij verandering van de luchtvochtigheid. Door vochtige lucht zet het uit en bij droge licht krimp het. Dit is een natuurlijke eigenschap van het hout. Het heeft geen invloed op de kwaliteit of stevigheid van jouw buitenverblijf. Je hoeft je daar dus geen zorgen over te maken!

Professionele dakbedekking

Kwaliteit en garantie staan hoog in het vaandel bij Royaal Buiten. Zo laten wij onze dakbedekking door een professioneel, en VEBIDAK erkende, dakdekker verzorgen. De firma JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert draagt middels goed advies en uitvoering bij aan een solide dakafwerking bij een douglas overkapping met glas plaatsen. Je krijgt hierbij standaard een 10-jarige garantie op de verwerkte materialen en uitvoering gegeven wordt.* Hiermee verzekeren wij je van een optimaal verzorgd buitenverblijf, ambachtelijke gemaakt door één van onze partners.

(*garantie bij in achtneming van de onderhoudsvoorschriften)