Sluiten
Offerte aanvragen Prijsindicatie aanvragen
tuinhuisplatdak

Een buitenverblijf met opbergruimte

Wil je een buitenverblijf met opbergruimte? Er zijn veel verschillende mogelijkheden wanneer het gaat om opbergen in een buitenverblijf. Wij nemen je graag mee in alle mogelijkheden en adviseren je graag wat de juiste oplossing is voor jou!

Geschreven door Frank Roijakkers

Opbergruimte in een overkapping

Bij het samenstellen van een buitenverblijf komen meer dingen kijken dan je van tevoren zou denken. Wil je een zadeldak of kapschuur? Of ga je toch voor een plat dak?

Na de basis uitgekozen te hebben ga je door met het oriënteren op de typen wandafwerking. Maar ook belangrijk om van tevoren na te gaan aan welke eisen jouw buitenverblijf moet voldoen. Wil je een buitenkeuken, moet het verblijf geïsoleerd zijn, wil je een open verblijf of wil je het ook kunnen sluiten? Zo is opbergruimte ook een erg belangrijk punt om bij stil te staan. Hieronder nemen we je mee in de mogelijkheden en bespreken we waarom opbergruimte nou zo belangrijk is.

Exclusief buitenverblijf Eindhoven - 1
Exclusief buitenverblijf Eindhoven - 2

Opbergruimte is onmisbaar

In de zomer ben je waarschijnlijk het meeste in de tuin te vinden. Je haalt de barbecue weer voor de dag, de tuinstoelen uit de schuur en je gaat misschien wel aan de slag met tuinieren. Veel spullen komen in de tuin, maar het is prettig om die in het najaar ook weer te kunnen opbergen. Denk maar aan:

  • Barbecue
  • Tuingereedschap
  • (elektrische) fietsen
  • Tuinmeubels of kussens
  • Planten die niet tegen vorst kunnen

Opbergruimte is eenvoudig te creëren in een buitenverblijf. Na het aanvragen van een opdracht bespreken we graag de mogelijkheden, zodat jij weet wat het beste bij jouw situatie past.

Persoonlijk advies nodig?

Plan gerust een vrijblijvende afspraak in. Samen kijken we naar een passende buitenverblijf. Helemaal afgestemd op jouw wensen. Om jarenlang van te genieten met familie, te ontspannen met vrienden of als oase van rust. Maar altijd: om te leven.

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden van opbergen in een buitenverblijf zijn écht afhankelijk van het type buitenverblijf dat je kiest. Bij een plat dak is het bijvoorbeeld geen optie om een zolder te bouwen, terwijl dat bij een zadeldak of kapschuur wel mogelijk is.

Opbergen bij een plat dak

Als je opbergruimte wil in een buitenverblijf met een plat dak, dan wordt er een aparte ruimte in de overkapping gebouwd. In de meeste gevallen is dat een ruimte die aan alle kanten is afgewerkt met hout. Dat kun je goed zien op onderstaande afbeelding.

Als je waardevolle spullen wil opbergen, zoals bijvoorbeeld een elektrische fiets of barbecue, is het belangrijk om de deuren te voorzien van sloten. Zorg er bij glazen schuifwanden voor dat je altijd nog een wand tussen de opbergruimte en de ruimte met de schuifwanden hebt, de glazen schuifwanden kunnen namelijk niet worden afgesloten.  

Opbergen in een overkapping met zadeldak

Met het type zadeldak heb je misschien wel de meeste mogelijkheden. Dat heeft te maken met de opbouw van het buitenverblijf. Dit type heeft een hoog dak waar je de mogelijkheid hebt om een vide of zolder te maken. Onder de vide of zolder zou er dan nog een afgesloten ruimte zijn voor extra berging.

Een vide of zolder als opbergruimte heeft zowel voor- als nadelen. Het grootste voordeel is dat je de ‘loze’ ruimte optimaal benut. Door een vide of zolder zorg je ervoor dat je meer functionele ruimte hebt in je buitenverblijf. Daarnaast is het ook een voordeel dat je er makkelijk spullen in op kunt bergen, door de grote ingang. Het is een open stuk, je hoeft niks door een deur te passen.

Er zijn ook een paar nadelen. Het grootste nadeel is dat je al je spullen via een trapje naar boven zou moeten brengen, hierbij komt meer tilwerk kijken. Daarnaast kun je de vide of zolder niet op slot draaien. Het is een open ruimte, dus als je een open overkapping hebt, kun je de spullen niet achter slot en grendel bergen.

Opbergen in een kapschuur

Een kapschuur lijkt qua opbouw het meest op een overkapping met zadeldak. Hierbij is het ook mogelijk om een vide of zolder te creëren, maar deze ruimte zou dan kleiner zijn dan bij een zadeldak aangezien je met twee ongelijke dak-zijden te maken hebt. Het meest gebruikelijke is om het stukje van de vide of zolder toe te voegen aan de opbergruimte. Dat kun je zien in onderstaande afbeelding. Bij dit project is er één wand in het midden geplaatst waardoor de overkapping en opbergruimte zijn gescheiden.

Kapschuur of zadeldak?

Van alle soorten overkappingen lijken de kapschuur en het zadeldak het meest op elkaar. Er ontstaat vaak verwarring tussen de twee typen, aangezien ze zo veel op elkaar lijken. Weet jij nog niet welke keuze je gaat maken? Of wil je de verschillen even op een rijtje hebben? Bekijk dan ons blog hieronder, hier gaan we verder in op de verschillen tussen de twee soorten.

Op zoek naar een buitenverblijf?

Overweeg je de aanschaf van een buitenverblijf, maar zit je nog in de oriëntatiefase? Wij helpen je graag verder! Bij Royaal Buiten maken we buitenverblijven, geheel naar jouw wens. Heb je advies nodig of wil je vrijblijvend komen kijken in onze showtuin? Vraag dan een offerte aan of maak een afspraak!

Werken bij Royaal Buiten

Lijkt jou het leuk om bij een dynamisch en groeiend bedrijf te komen werken?
Bekijk dan snel onze vacatures!