Sluiten
Offerte aanvragen Prijsindicatie aanvragen
soorten wandafwerking

Uit welke soorten wandafwerking kan ik kiezen?

We nemen je graag mee in de mogelijkheden van wandafwerking. Bij Royaal Buiten denken we mee met jouw wensen. Ook bij de typen wandafwerking. Hieronder kun je zien welke soorten we aanbieden.

Geschreven door Frank Roijakkers

Dubbelzijdige afwerking

Het is altijd wenselijk dat de wanden van het buitenverblijf dubbelzijdig worden afgewerkt. Dit zorgt voor een stevigere basis. Doordat er ruimte tussen de wanden zit, heb je ook nog de mogelijkheid om de wanden te voorzien van isolatie en de gewenste elektriciteit. Op deze juiste manier van bouwen kun je ook in de winter tijd doorbrengen in het buitenverblijf. Zo is de overkapping goed te gebruiken als thuiskantoor of voor een knusse winteravond!

De dubbele wandafwerking maakt jouw buitenverblijf waterdicht. Regelwerk kan hierdoor netjes worden weggewerkt en komt niet zomaar bloot te liggen.

We hebben een ruime keuze in wandafwerking. Daarnaast valt er ook eindeloos te combineren tussen de verschillende soorten afwerkingen. Bekijk hieronder alle mogelijkheden!

soorten wandafwerking buitenverblijf
MK Outodoor Drunen 144

Zweeds Rabat

Zweeds Rabat klinkt misschien wat onbekend, maar we noemen het in Nederland ook wel eens potdeksel. Voor het potdekselen van planken is een speciaal soort plank ontstaan; Zweeds Rabatplanken. Deze planken hebben een schuine afloop en een uitsparing aan de bovenkant. Dit zorgt voor een eenvoudige en snelle montage.

Bij Zweeds Rabat wordt er telkens een plank schuin bovenop een andere plank gemonteerd Hierdoor ontstaat er een stukje overlap bij elke plank. De planken zorgen voor een erg landelijke look. Dit type wandbekleding komt dan ook vaak voor bij landelijke woningen, schuren en (oude) boerderijen.

Halfhouts Rabat

Halfhouts Rabat is weer een variant op het Zweeds Rabat. Bij Halfhouts Rabat is er sprake van een uitsparing aan de onderkant van de plank. Elke plank valt plank horizontaal op elkaar. Er is dus geen sprake van een schuin overlappend gedeelte, in tegenstelling tot het Zweeds Rabat. Hier krijg je een strakkere uitstraling van.

Persoonlijk advies nodig?

Plan gerust een vrijblijvende afspraak in. Samen kijken we naar een passende buitenverblijf. Helemaal afgestemd op jouw wensen. Om jarenlang van te genieten met familie, te ontspannen met vrienden of als oase van rust. Maar altijd: om te leven.

Deens Rabat

Onder de Rabatsoorten die we aanbieden is het Deens Rabat een vreemde eend in de bijt. Deze ziet er toch nét iets anders uit dan de overige varianten. Deens Rabatplanken hebben drie strakke banen waar diepere groeven tussen zitten. Hierdoor krijgt dit type een moderne uitstraling. Een voordeel van dit type rabatplank is dat het zowel horizontaal als verticaal gemonteerd kan worden.

Sponningplanken

Sponningplanken worden middels een halfhoutverbinding aan elkaar bevestigd. De planken vallen als het ware in elkaar. Hiermee heb je een stevige en dichte wand. De planken zijn ik verschillende kleuren beschikbaar, geheel naar jouw wens.

Optimale lichtinval

Bij veel mensen is er de wens om de tuin en de overkapping mooi in elkaar over te laten lopen. Wij bieden veel verschillende oplossingen waarmee je de tuin naar binnen haalt. Door het plaatsen van glas in het buitenverblijf, creëer je een mooie lichtinval. Hieronder nemen we jou mee in onze mogelijkheden.

Glazen wanden

Glazen wanden staan vast in de constructie van het buitenverblijf. Deze wanden zorgen voor een mooie uitkijk op jouw tuin. Bij de juiste plaatsing van de wanden zorg je voor een mooie lichtinval. Haal de zonnestralen naar binnen! Bij glazen wanden heb je keuze uit een complete, vlakke wand of uit kleinere glaswanden.

Steellook ramen

Steellook ramen zijn afgelopen tijd enorm toegenomen in populariteit. Met dit type wand creëer je een robuuste en industriële look. Steellook ramen zijn verkrijgbaar in vaste wanden en als in tuindeuren die je kunt openzetten. In de zomer haal je op die manier de warmte naar binnen, in de winter sluit je je hiermee af van de kou.

Glazen schuifwanden

Je kunt ook kiezen voor glazen schuifwanden. De schuifwanden vallen in een rails, waarmee je de glazen soepel open en dicht kunt schuiven. Bij deze optie kun je een volledige wand open schuiven. Hiermee beleef je het ultieme buitengevoel!

Deze optie is verkrijgbaar in standaard maten óf als maatwerk. Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid tussen verschillende handvaten en kleuren. Tochtborstels zijn ook een optie, waardoor het buitenverblijf ook warm blijft in de winter.

Mogelijkheden bespreken?

Wij leggen je graag alle voor- en nadelen uit van de materialen. Hiervoor kun je makkelijk online een afspraak maken. Hierbij kun je ook een kijkje nemen in onze showtuin om inspiratie op te doen. Maak hieronder eenvoudig een afspraak.