Sluiten
Offerte aanvragen Prijsindicatie aanvragen
tuinhuisplatdak

Luxe terrasoverkapping

Genieten onder je luxe overkapping

Met een luxe terrasoverkapping op maat ben je bij Royaal Buiten aan het juiste adres. Zo streven wij als makers van buitenverblijven van hout altijd naar perfectie. Tot in de kleinste puntjes. En de kleinste details. Hierin maken wij uitsluitend houtbouw op maat, waardoor altijd sprake is van een origineel én stijlvol ontwerp. Onze gedegen kennis én vakmanschap komt onder anderen terug in de keuze voor duurzaam kwaliteitshout. Verder doen wij er altijd nét even dat schepje bovenop om voor jou tot het uiterste te gaan. Samen aan tafel om alle mogelijkheden te bespreken?

Genieten van een luxe overkapping

Met een luxe terrasoverkapping op maatmaak je het wel héél gemakkelijk om 365 dagen per jaar te genieten van je tuin. Zoek tijdens de (snikhete) zomerdagen een heerlijk koel plekje op in de schaduw die het douglas tuinhuis op maat te bieden heeft. Maar, ook in de doorgaans koude regenachtige weersomstandigheden zit je er droog én warmpjes bij. Benieuwd wat allemaal mogelijk is in jouw (achter)tuin?

Maak een persoonlijke afspraak om je dromen waar te maken!

Royaal genieten

Tuin terras overkapping vanuit ons ambacht

Als makers van douglas overkapping aan huis, is dit ook binnen ons gehele proces merkbaar. Zo beginnen wij achter onze eigen tekentafel waar in onderling overleg een 3D-ontwerp naar wens wordt gemaakt. Bij akkoord sluipen wij van de tekentafel naar onze zagerij om alle onderdelen op maat te produceren. Omdat wij hier tot op de millimeter nauwkeurig werken verloopt de montage op locatie relatief vlot. En voordat je het weet, kan je genieten van je luxe terrasoverkapping! De mogelijkheden bespreken?

Vergunningscheck terrasoverkapping

Zodra je buitenverblijven van hout gaat bouwen is een omgevingscheck noodzakelijk. Voorkomen is beter dan genezen. En daarom is het dus ook van belang dat problemen omtrent regels en vergunningen vermeden worden. Weet welke regels op jou van toepassing zijn. Om hierna aan de slag te gaan met je bijbehorend bouwwerk. Lees meer over vergunningsvrij bouwen via de Rijksoverheid óf doe de vergunningscheck via het Omgevingsloket.

Persoonlijk advies nodig?

Plan gerust een vrijblijvende afspraak in. Samen kijken we naar een passende buitenverblijf. Helemaal afgestemd op jouw wensen. Om jarenlang van te genieten met familie, te ontspannen met vrienden of als oase van rust. Maar altijd: om te leven.

Combineer terrasoverkappingen

Een combi tussen een luxe blokhut én luxe tuinhuis biedt je het beste van twee werelden. Zo heb je hiermee namelijk zowel een ruimte voor opslag, als een gezellige zithoek. Verder bepaal je helemaal zelf hoe je de extra ruimte in gaat vullen. Open je eigen sterrenrestaurant, thuiskantoor óf een gym aan huis! Wij denken graag met je mee om alle mogelijkheden in kaart te brengen. Laat jij je inspireren?

Luxe houten terrasoverkappingen

Vanuit ons vakmanschap hebben wij de keuze gemaakt voor duurzaam kwaliteitshout: douglas hout. Dit is één van de hardste houtsoorten op Europese bodem, waarmee het dus bij uitstek geschikt is voor buitenverblijven! Ook wordt het hout na droging, steeds harder. Verder is de nerf van douglas fijn tot matig grof. Als klap op de vuurpijl krijgt douglas hout door de jaren heen ook nog het benodigde karakter. De zonnestralen veroorzaken namelijk de meest fijne scheurtjes én barstjes waardoor de luxe terrasoverkapping op maat de nodige authenticiteit krijgt.

Langer genieten van luxe overkappingen

Onbehandeld kent douglas hout al een ongekend lange levensduur (10 tot 15 lentes). Maar, met het juiste onderhoud kan dit eenvoudig verlengt worden tot enkele tientallen jaren. Als échte ambachtslieden bieden wij je de juiste handvaten om goed voor het douglas hout van een kant en klare overkapping te zorgen.

  1. Gebruik speciale douglas beits
  2. Schoonmaken met douglas hout reiniger
  3. Jaarlijks bijwerken én onderhouden

Hoe maken wij luxe terrasoverkappingen?

Oriëntatie en inventarisatie

Online kan je meer over ons te weten komen. Zo ook over onze werkwijze, ideeën en kostenplaatje. Toch plannen wij graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met je in én komen wij graag op locatie langs. Hier kunnen wij je stulpje aanschouwen en in kaart brengen wat de mogelijkheden zijn. Gedachtes worden gewisseld en vormen de wortels voor het latere ontwerp.

Prijsopgave en ontwerp

Nadat de oriëntatie zo goed als afgerond is, gaan wij voor je aan de slag. Een prijsopgave met gespecificeerde kosten vinden wij als vanzelfsprekend. Hierdoor kom je later niet meer voor (onaangename) verrassingen te staan. Bij akkoord gaan wij direct voor je aan de slag om het ontwerp om te zetten in een sfeervolle 3D schets. Hierdoor krijg je een zo volledig mogelijk beeld over je buitenverblijf.

Productie en realisatie

Wij starten direct met produceren zodra je goedkeuring hebt verleent. Wij kruipen (spreekwoordelijk) achter onze tekentafel en bestellen alle materialen die nodig zijn. Vervolgens verplaatsen wij ons naar de eigen zagerij. Hier zijn we het liefst. De onderdelen worden op maat voorbereid, zodat montage op locatie appeltje eitje is. In overleg plannen wij nog een datum dat ons montageteam langs komt. En niet staat je nieuwe buitenverblijf nog in de weg!

Oplevering en nazorg

Officiële oplevering een feit? Dan hebben wij je buitenverblijf in je tuin tot in de (kleinste) puntjes afgewerkt. Samen lopen wij nog alle onderdelen na om te verzekeren dat je voor de volle 100% tevreden bent. Als dit niet zo is pakken wij de werkzaamheden zo snel mogelijk op om je alsnog tevreden te maken! Dan kunnen wij namelijk ook pas tevreden terugkijken op een mooi, afgerond project.

Professionele dakbedekking terrasoverkappingen

Als makers van exclusieve buitenproducten staat één ding centraal. En dat is kwaliteit. Dakbedekking is bij een douglas buitenverblijf dan ook een cruciaal onderdeel dat niet onderschat mag worden. Wij werken enkel en alleen met een VEBIDAK erkende dakdekker, namelijk JR Isolatie & Dakbedekkingen B.V. uit Gemert. Samen met hen zorgen wij voor een gedegen advies en uitvoering dat leidt tot een solide dakafwerking. 10 jaar garantie is bij ons de standaard op de verwerkte materialen en onze uitvoering*.

(*bij inachtneming van onze onderhoudsvoorschriften)