Sluiten
Offerte aanvragen Prijsindicatie aanvragen

Fundering en onderbouw

Een stabiele basis begint bij de fundring en onderbouw.

Geschreven door Frank Roijakkers

Een stabiele basis begint bij de fundering!

Een buitenverblijf staat op betonpoeren of op hardsteen sokkels. Dit geeft niet alleen een extra levensduur maar ook voor een mooie strak uiterlijk!
Voor elke ondergrond hebben wij een oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een betonvloer, een zachte of harde zandgrond. Doormiddel van eventuele schroeffundering of gebruik te maken van snel beton staat de fundering als een huis. Voor elke situatie hebben wij een koninklijke oplossing!

Royaal vijfhuizen 12154 web
MK Outdoor Berghem 078

Betonvloer

Een beton fundering is een veel voorkomende ondergrond. Een bewezen fundering welke die jouw buitenverblijf een goede basis geeft. Wij gebruiken onze hardstenen sokkels op een betonvloer. Deze verankeren wij in de beton met een chemische anker. Verder zijn er verschillende mogelijkheden wat betreft de dikte, isolatie en denk aan afwerking van de toplaag.

Betonpoeren en hardsteen sokkels

Betonpoeren zijn er in veel verschillende maten, kleuren en types. Royaal buiten werkt met een betonpoer of hardsteen sokkel die de zelfde afmeting heeft als de staander. In dit geval is dit 14 cm of 19 cm. Hierdoor zijn de poer en staander strak en sluiten de wanden of glas wanden super strak aan! De betonpoeren hebben een afmeting van 60cm lang. Deze storten wij 55 cm onder de grond met de nodige snel beton. De betonpoer zal 5cm boven de grond uitkomen en zichtbaar zijn. Een hardstenen sokkel is 20cm hoog en zal volledig boven peil zitten. De onderbouw en een betonvloer of een schroeffundering.

Schroeffundering

Een schroeffundering is een goede oplossing voor een goed fundament bij zachte ondergrond. Met schroefpalen heeft u een snelle en stevige fundering. Voor het plaatsen van de schroefpalen gebruiken wij een kleine machine. Dit biedt de ideale oplossing voor moeilijk te bereiken locaties. De palen kunnen verlengt worden, zodat, ook bij een minder draagkrachtige grond, een goed fundament gemaakt kan worden.

Opsluitbanden onder de wand

Het gebruik van een opsluitband in hardsteen of beton voorkomt dat de wand in aanraking komt met de grond. Zo trekt er geen vocht in het hout. Een opsluitband onder uw wand is dé manier om uw tuinhuis een stijlvolle uitstraling te geven. Daarnaast bent u verzekerd van een solide constructie die het geheel van uw buitenverblijf stevigheid biedt. Prachtig te combineren met hardsteen of betonpoeren.

Lees meer over de soorten wandafwerkingen in onze blog: Uit welke soorten wandafwerking kan ik kiezen?

Persoonlijk advies nodig?

Plan gerust een vrijblijvende afspraak in. Samen kijken we naar een passende buitenverblijf. Helemaal afgestemd op jouw wensen. Om jarenlang van te genieten met familie, te ontspannen met vrienden of als oase van rust. Maar altijd: om te leven.