Sluiten
Offerte aanvragen Prijsindicatie aanvragen

Buitenwand afwerking

Wandafwerkingen bepalen de sfeer!

Geschreven door Frank Roijakkers

Een buitenwand afwerking bepaald de uitstraling van jou buitenverblijf

Een buitenverblijf, tuinkamer of overkapping kan op verschillende manieren afgewerkt worden aan de buitenzijde. Een afwerking aan de buitenzijde is erg persoonlijk en bepaald de uitstraling van jouw bouwwerk. Door verschillende houtsoorten en mogelijkheden tot profielen maken we jouw buitenverblijf persoonlijk maar luxe! Hieronder vind je de mogelijkheden:

Zwart Zweeds rabat horizontaal

Het gebruik van zwart Zweeds rabat is een populaire en stijlvolle manier om de buitenwanden van een buitenverblijf af te werken. De donkere kleur kan bijzonder goed gecombineerd worden met lichte en houtkleurige elementen, door het contrast dat het biedt.

Een rabat is een plank die aan de onderkant voorzien is van een sponning. Hierdoor kunnen verschillende delen op elkaar gezet worden. Bij Zweeds rabat zijn de planken aan de onderkant dikker vergeleken met de bovenkant. Dit maakt een Zweeds rabat wand tot een zeer goede, waterbestendige wand. Daarnaast is Zweeds rabat duurzaam en gaat het jaren mee zonder van kleur te veranderen. Onze Zweeds rabat planken zijn twee keer gespoten. Dit bied de juiste kwaliteit.

Sponningplanken verticaal

Een strakke afwerking. Dat creëer je met deze halfhout rabatdelen, ook wel sponningplanken genoemd. De sponningplanken zijn aan beide zijden voorzien van een sponning, waardoor ze overlappen en zo zorgen voor een strakke uitstraling. De sponningplanken zijn in diverse kleuren leverbaar.

Rhombus profiel verticaal

Een strakke maar vooral luxe afwerking. Dat creëer je met deze Rhombus planken, ook wel Deensrabat genoemd. Rhombus gevelbekleding is erg populair en geeft uw gevel een luxe uitstraling. Populaire houtsoorten in Rhombus zijn Western red cedar, thermisch gemodificeerd Ayous en Siberisch lariks hout. Ook in Padouk, Frake en Bankirai hardhout leveren wij rhombus planken. De Rhombus wandafwerking is ook in diverse kleuren leverbaar.

Eiken wandafwerking

Een strakke maar vooral luxe warme uitstraling. Dat creëer je met een eiken wandafwerking. Eiken planken zijn in diverse soorten en maten leverbaar. Denk aan de bekende potdekselplanken of de verticale sponningplank. Eiken gevelbekleding is erg populair en geeft uw gevel een natuurlijk uitstraling.

Persoonlijk advies nodig?

Plan gerust een vrijblijvende afspraak in. Samen kijken we naar een passende buitenverblijf. Helemaal afgestemd op jouw wensen. Om jarenlang van te genieten met familie, te ontspannen met vrienden of als oase van rust. Maar altijd: om te leven.

Werken bij Royaal Buiten

Lijkt jou het leuk om bij een dynamisch en groeiend bedrijf te komen werken?
Bekijk dan snel onze vacatures!