Sluiten
Offerte aanvragen Prijsindicatie aanvragen

Buitenwand afwerking

Wandafwerkingen bepalen de sfeer!

Geschreven door Frank Roijakkers

Een buitenwand afwerking bepaald de uitstraling van jou buitenverblijf

Een buitenverblijf/ tuinkamer of overkapping kan op verschillende manieren afgewerkt worden aan de buitenzijde. Een afwerking aan de buitenzijde is erg persoonlijk en bepaald de uitstraling van jou bouwwerk. Hieronder vindt je de mogelijkheden:

Zwart Zweeds rabat horizontaal

Het gebruik van zwart Zweeds rabat is een populaire en stijlvolle manier om de buitenwanden van een buitenverblijf af te werken. De donkere kleur kan bijzonder goed gecombineerd worden met lichte en houtkleurige elementen, door het contrast dat het biedt.

Een rabat is een plank die aan de onderkant voorzien is van een sponning. Hierdoor kunnen verschillende delen op elkaar gezet worden. Bij Zweeds rabat zijn de planken aan de onderkant dikker vergeleken met de bovenkant. Dit maakt een Zweeds rabat wand tot een zeer goede, waterbestendige wand. Daarnaast is Zweeds rabat duurzaam en gaat het jaren mee zonder van kleur te veranderen. Onze Zweeds rabat planken zijn twee keer gespoten. Dit bied de juiste kwaliteit.

Sponningplanken verticaal

Een strakke afwerking. Dat creƫer je met deze halfhout rabatdelen, ook wel sponningplanken genoemd. De sponningplanken zijn aan beide zijden voorzien van een sponning, waardoor ze overlappen en zo zorgen voor een strakke uitstraling. De sponningplanken zijn in diverse kleuren leverbaar.

Persoonlijk advies nodig?

Plan gerust een vrijblijvende afspraak in. Samen kijken we naar een passende buitenverblijf. Helemaal afgestemd op jouw wensen. Om jarenlang van te genieten met familie, te ontspannen met vrienden of als oase van rust. Maar altijd: om te leven.